Jeven - Leven

Warning: number_format() expects parameter 1 to be float, string given in /www1/wp-includes/functions.php on line 424
Strona główna 5 Jeven ( Page )

OKAPY KUCHENNE

Profesjonalna kuchnia nie może się obyć bez wysokowydajnych i o wysokich parametrach technicznych okapów. Okapy marki Jeven wyznaczają standardy w branży. Cenione na rynkach skandynawskich i rynku polskim, wyróżniają się niezwykle wysoką efektywnością filtracji. Okapy Jeven wyposażone są w unikalne, opatentowane systemy filtrów utrzymujących wysoki stopień separacji tłuszczu niezależnie od ilości powietrza przepływającego przez okap, przy jednoczesnej redukcji zapachów. Uwagę zwraca też nowoczesny design okapów Jeven. Co również istotne, są łatwe i szybkie w serwisowaniu i codziennej obsłudze. Okapy Jeven spełnią oczekiwania nawet bardzo wymagających użytkowników.

Modele okapów

Okap wyciągowo-nawiewny z wiązką wychwytującą i możliwością zastosowania 5 różnych wariantów filtracji.

Okapy wyciągowo-nawiewne Jeven typu JSI przeznaczone są do stosowania nad urządzeniami generującymi tłuszcz w trakcie wykonywania posiłków. Okapy posiadają efektywne nawiewniki wyporowe świeżego powietrza do strefy pracy. Okapy JSI wyposażone są w system wiązek wspomagających przechwytywanie zanieczyszczeń i oparów do wnętrza okapu

Filtry

JCE

Filtr cyklonowo-cylindryczny o oznaczeniu okapu JCE.

JFF

Dwustopniowy filtr składający się z progresywnego filtra siatkowego FF oraz z filtra cyklonowo-cylindrycznego JCE.
Filtr UV Combilux
Trzystopniowy filtr składający się z progresywnego filtra siatkowego FF, filtra cyklonowo-cylindrycznego JCE oraz lampy UV.

Filtr TurboSwing

Unikalna konstrukcja filtra – z szybkoobrotową płytą filtracyjną – filtracja jednostopniowa.

Filtr UV-Turbo

Unikalna konstrukcja filtra – z szybkoobrotową płyta filtracyjną oraz filtrem UV – filtracja dwustopniowa.

Cechy produktu

Okapy Jeven wyróżnia jakość sama w sobie. To nie wszystko – o ich klasie decyduje szereg funkcjonalności. Cechuje je:

 

  • indywidualne dopasowanie do danej inwestycji i konkretnej technologii kuchni
  • brak ścian działowych na łączeniu modułów
  • duża elastyczność kształtów i wymiarów
  • ergonomia filtrów, które można myć w zmywarce
  • bardzo wysoka skuteczność filtracji tłuszczu, potwierdzona wykonanymi badaniami
  • możliwość współpracy z systemami o zmiennym przepływie powietrza przy zastosowaniu filtrów: TurboSwing i UV-Turbo
  • przepływu powietrza zarówno na nawiewie jak i wywiewie
  • możliwość skierowania powietrza wywiewanego z okapu na centralę wentylacyjną i odzysk ciepła
  • nowoczesny, charakterystyczny design
  • możliwość regulacji kierunku powietrza nawiewanego oraz demontażu nawiewników – łatwość w utrzymaniu czystości
  • zainstalowane na nawiewie przepustnice, które jednocześnie pełnią funkcję tłumików
  • ergonomia sprawiająca, że serwis jest szybki i sprawny

Funkcje okapu JSI

  1. Wlot powietrza nawiewanego z centrali wentylacyjnej lub wentylatora nawiewu do komory ciśnieniowej okapu odbywa się poprzez króciec wlotowy. Powietrze kierowane jest z tej komory do nawiewników i do dysz formujących wiązki wspomagające.
  2. Nawiewnik okapu nawiewa świeże powietrze do strefy kuchni. W dolnej części nawiewnika znajdują się dysze obrotowe przeznaczone do indywidualnego ustawienia i manualnej regulacji kierunku wypływu powietrza.
  3. Zanieczyszczenia powstałe podczas termicznej obróbki żywności wciągane są do wnętrza okapu.
  4. Dysze z komory ciśnieniowej formują strumień świeżego powietrza w postaci wiązek wspomagających, które indukcyjnie wspomagają skierowanie zanieczyszczeń i oparów do wnętrza okapu.
  5. Cząsteczki tłuszczu są wytrącane w filtrach tłuszczowych. Następnie tłuszcz spływa do zbiornika pod filtrem typu JCE, JFF, UV Combilux, TurboSwing, UV Turbo (zdjęcie z prawej przedstawia filtr cyklonowo-cylindryczny). Konstrukcja zbiornika na tłuszcz zapobiega ewentualnemu cofaniu się tłuszczu do filtra.
  6. Wyciąg powietrza, po oczyszczeniu w filtrach tłuszczowych, odbywa się poprzez króciec zwylotowy.

Budowa okapu JSI

  1. Obudowa zewnętrzna okapu.
  2. Króćce przyłączeniowe wlotu powietrza nawiewu, za którymi znajdują się przepustnice/tłumiki typu INNO
  3. Oświetlenie.
  4. Filtry tłuszczowe (różne typy: JCE, JFF, UV Combilux, TurboSwing, UV Turbo) wraz z króćcem służącym do pomiaru wielkości strumienia przepływu powietrza wyciąganego (zdjęcie z prawej przedstawia filtr cyklonowo-cylindryczny).
  5. Komora ciśnieniowa z dyszami formującymi wiązki wspomagające wraz z króćcem służącym do pomiaru wielkości strumienia przepływu powietrza nawiewanego.
  6. Króciec przyłączeniowy powietrza wyciąganego z przepustnicą regulacyjną umieszczoną przed króćcem wylotowym.
  7. Dysze obrotowe w nawiewniku do regulacji kierunku nawiewu bezpośredniego.
  8. Nawiewnik świeżego powietrza do kuchni.
  9. Wspornik konstrukcji obudowy okapu.

Wyposażenie standardowe

Obudowa zewnętrzna okapu wraz z króćcami przyłączeniowymi powietrza wyciąganego z okapu i nawiewanego do wnętrza okapu oraz powietrza nawiewanego z okapu do strefy pracy w kuchni.

Zewnętrze elementy nawiewu świeżego powietrza wraz z regulacją ilości wypływu powietrza i dodatkowymi dyszami obrotowymi regulującymi kierunek wypływu powietrza.

Ognioodporne filtry tłuszczowe wraz z króćcami służącymi do pomiaru ilości przepływu powietrza wyciąganego.

Komory ciśnieniowe nawiewu świeżego powietrza z dyszami formującymi wiązki wspomagające. komory wyposażone są w króćce pomiarowe, służące do pomiaru ilości przepływu powietrza nawiewanego.

Specjalistyczne tłumiki akustyczne spełniające również rolę przepustnic regulacji ilości powietrza nawiewanego.

Rozbudowane, wygodne oświetlenie.

Wyposażenie dodatkowe

Okapy Jeven wyróżniają się możliwością personalizacji. Dzięki temu dostosujecie je w stu procentach do swoich potrzeb. Zobaczcie, w jakie dodatkowe funkcjonalności można je doposażyć.

 

  • Panel sterujący FC (w okapach z filtrami UV Combilux panel FC w standardzie).
  • System przeciwpożarowy okapów ANSUL.
  • Oświetlenie punktowe LED jako opcja zastępująca oświetlenie standardowe.
  • Ściany zewnętrzne okapu JSI mogą być lakierowane na dowolny kolor z palety RAL.
  • Płyty maskujące przeznaczone do zabudowania przestrzeni pomiędzy górną krawędzią okapu, a sufitem.

Okapy wyciągowe z możliwością zastosowania 5 różnych wariantów filtracji.

Okapy wyciągowe Jeven typu JVI przeznaczone są do stosowania nad urządzeniami generującymi tłuszcz w trakcie wykonywania posiłków. Okapy JVI wyposażone są w system wiązek wspomagających przechwytywanie zanieczyszczeń i oparów do wnętrza okapu.

Filtry

JCE

Filtr cyklonowo-cylindryczny o oznaczeniu okapu JCE.

JFF

Dwustopniowy filtr składający się z progresywnego filtra siatkowego FF oraz z filtra cyklonowo-cylindrycznego JCE.
Filtr UV Combilux
Trzystopniowy filtr składający się z progresywnego filtra siatkowego FF, filtra cyklonowo-cylindrycznego JCE oraz lampy UV.

Filtr TurboSwing

Unikalna konstrukcja filtra – z szybkoobrotową płytą filtracyjną – filtracja jednostopniowa.

Filtr UV-Turbo

Unikalna konstrukcja filtra – z szybkoobrotową płyta filtracyjną oraz filtrem UV – filtracja dwustopniowa.

Cechy produktu

Okapy Jeven wyróżnia jakość sama w sobie. To nie wszystko – o ich klasie decyduje szereg funkcjonalności. Cechuje je:

 

  • indywidualne dopasowanie do danej inwestycji i konkretnej technologii kuchni
  • brak ścian działowych na łączeniu modułów
  • duża elastyczność kształtów i wymiarów
  • ergonomia filtrów, które można myć w zmywarce
  • bardzo wysoka skuteczność filtracji tłuszczu, potwierdzona wykonanymi badaniami
  • możliwość współpracy z systemami o zmiennym przepływie powietrza przy zastosowaniu filtrów: TurboSwing i UV Turboopcja pomiaru
  • przepływu powietrza zarówno na nawiewie jak i wywiewie
  • możliwość skierowania powietrza wywiewanego z okapu na centralę wentylacyjną i odzysk ciepła
  • nowoczesny, charakterystyczny design
  • możliwość regulacji kierunku powietrza nawiewanego oraz demontażu nawiewników – łatwość w utrzymaniu czystości
  • zainstalowane na nawiewie przepustnice, które jednocześnie pełnią funkcję tłumików
  • ergonomia sprawiająca, że serwis jest szybki i sprawny

Funkcje okapu JVI

  1. Wlot powietrza nawiewanego z centrali wentylacyjnej lub wentylatora nawiewu do komory ciśnieniowej okapu odbywa się przez króciec wlotowy. Powietrze kierowane jest z tej komory do dysz formujących wiązki wspomagające.
  2. Zanieczyszczenia powstałe podczas termicznej obróbki żywności wciągane są do wnętrza okapu.
  3. Dysze z komory ciśnieniowej formują strumień świeżego powietrza w postaci wiązek wspomagających, które indukcyjnie wspomagają skierowanie zanieczyszczeń i oparów do wnętrza okapu.
  4. Cząsteczki tłuszczu są wytrącane w filtrach tłuszczowych. Następnie tłuszcz spływa do zbiornika pod filtrem typu JCE, JFF, UV Combilux, TurboSwing, UV Turbo (zdjęcie z prawej przedstawia filtr cyklonowo-cylindryczny). Konstrukcja zbiornika na tłuszcz zapobiega ewentualnemu cofaniu się tłuszczu do filtra.
  5. Wyciąg powietrza, po oczyszczeniu w filtrach tłuszczowych, odbywa się poprzez króciec wylotowy.

Budowa okapu JVI

  1. Obudowa zewnętrzna okapu.
  2. Króciec wlotu powietrza do komory wiązki wychwytującej.
  3. Oświetlenie 
  4. Filtry tłuszczowe (różne typy: JCE, JFF, UV Combilux, TurboSwing, UV Turbo) wraz z króćcem służącym do pomiaru wielkości strumienia przepływu powietrza wyciąganego (zdjęcie z prawej przedstawia filtr cyklonowo-cylindryczny).
  5. Komora ciśnieniowa z dyszami formującymi wiązki wspomagające wraz z króćcem służącym do pomiaru wielkości strumienia przepływu powietrza nawiewanego przez wiązki.
  6. Króciec przyłączeniowy powietrza wyciąganego z przepustnicą regulacyjną umieszczoną przed króćcem wylotowym.
  7. Wspornik konstrukcji obudowy okapu.

Wyposażenie standardowe

Obudowa zewnętrzna okapu wraz z króćcami przyłączeniowymi powietrza wyciąganegoz okapu i nawiewanego do wnętrza okapu oraz powietrza nawiewanego z okapu do strefy pracy w kuchni.

Ognioodporne filtry tłuszczowe wraz z króćcami służącymi do pomiaru ilości przepływu powietrza wyciąganego.

Komory ciśnieniowe nawiewu świeżego powietrza z dyszami formującymi wiązki wspomagające. komory wyposażone są w króćce pomiarowe, służące do pomiaru ilości przepływu powietrza nawiewanego.

Rozbudowane, wygodne oświetlenie.

Wyposażenie dodatkowe

Okapy Jeven wyróżniają się możliwością personalizacji. Dzięki temu dostosujecie je w stu procentach do swoich potrzeb. Zobaczcie, w jakie dodatkowe funkcjonalności można je doposażyć.

 

  • Panel sterujący FC (w okapach z filtrami UV Combilux panel FC w standardzie).
  • System przeciwpożarowy okapów ANSUL.
  • Wentylator wiązki wychwytującej
  • Oświetlenie punktowe LED jako opcja zastępująca oświetlenie standardowe.
  • Ściany zewnętrzne okapu JSI mogą być lakierowane na dowolny kolor z palety RAL.
  • Płyty maskujące przeznaczone do zabudowania przestrzeni pomiędzy górną krawędzią okapu, a sufitem.

Okapy wyciągowe z możliwością zastosowania 5 różnych wariantów filtracji.

Okapy wyciągowe Jeven typu JLI przeznaczone są do stosowania nad urządzeniami generującymi tłuszcz w trakcie wykonywania posiłków.

Filtry

JCE

Filtr cyklonowo-cylindryczny o oznaczeniu okapu JCE.

JFF

Dwustopniowy filtr składający się z progresywnego filtra siatkowego FF oraz z filtra cyklonowo-cylindrycznego JCE.
Filtr UV Combilux
Trzystopniowy filtr składający się z progresywnego filtra siatkowego FF, filtra cyklonowo-cylindrycznego JCE oraz lampy UV.

Filtr TurboSwing

Unikalna konstrukcja filtra – z szybkoobrotową płytą filtracyjną – filtracja jednostopniowa.

Filtr UV-Turbo

Unikalna konstrukcja filtra – z szybkoobrotową płyta filtracyjną oraz filtrem UV – filtracja dwustopniowa.

Cechy produktu

Okapy Jeven wyróżnia jakość sama w sobie. To nie wszystko – o ich klasie decyduje szereg funkcjonalności. Cechuje je:

 

  • indywidualne dopasowanie do danej inwestycji i konkretnej technologii kuchni
  • brak ścian działowych na łączeniu modułów
  • duża elastyczność kształtów i wymiarów
  • ergonomia filtrów, które można myć w zmywarce
  • bardzo wysoka skuteczność filtracji tłuszczu, potwierdzona wykonanymi badaniami
  • możliwość współpracy z systemami o zmiennym przepływie powietrza przy zastosowaniu filtrów: TurboSwing i UV Turboopcja pomiaru
  • przepływu powietrza zarówno na nawiewie jak i wywiewie
  • możliwość skierowania powietrza wywiewanego z okapu na centralę wentylacyjną i odzysk ciepła
  • nowoczesny, charakterystyczny design
  • możliwość regulacji kierunku powietrza nawiewanego oraz demontażu nawiewników – łatwość w utrzymaniu czystości
  • zainstalowane na nawiewie przepustnice, które jednocześnie pełnią funkcję tłumików
  • ergonomia sprawiająca, że serwis jest szybki i sprawny

Funkcje okapu JLI

  1. Zanieczyszczenia powstałe podczas termicznej obróbki żywności wciągane są do wnętrza okapu.
  2. Cząsteczki tłuszczu są wytrącane w filtrach tłuszczowych Jeven. Następnie tłuszcz spływa do zbiornika pod filtrem typu JCE, JFF, UV Combilux, TurboSwing, UV Turbo (zdjęcie z prawej przedstawia filtr cyklonowo-cylindryczny). Konstrukcja zbiornika na tłuszcz zapobiega ewentualnemu cofaniu się tłuszczu do filtra.
  3. Wyciąg powietrza, po oczyszczeniu w filtrach tłuszczowych Jeven, odbywa się poprzez króciec wylotowy.

Budowa okapu JLI

  1. Obudowa zewnętrzna okapu.
  2. Oświetlenie (więcej informacji na str. 38).
  3. Filtry tłuszczowe (różne typy: JCE, JFF, UV Combilux, TurboSwing, UV Turbo) wraz z króćcem służącym do pomiaru wielkości strumienia przepływu powietrza wyciąganego (zdjęcie z prawej przedstawia filtr cyklonowo-cylindryczny).
  4. Króciec przyłączeniowy powietrza wyciąganego z przepustnicą regulacyjną umieszczoną przed króćcem wylotowym.
  5. Wspornik konstrukcji obudowy okapu.

Wyposażenie standardowe

Obudowa zewnętrzna okapu wraz z króćcami przyłączeniowymi powietrza wyciąganegoz okapu i nawiewanego do wnętrza okapu oraz powietrza nawiewanego z okapu do strefy pracy w kuchni.

Ognioodporne filtry tłuszczowe wraz z króćcami służącymi do pomiaru ilości przepływu powietrza wyciąganego.

Rozbudowane, wygodne oświetlenie.

Wyposażenie dodatkowe

Okapy Jeven wyróżniają się możliwością personalizacji. Dzięki temu dostosujecie je w stu procentach do swoich potrzeb. Zobaczcie, w jakie dodatkowe funkcjonalności można je doposażyć.

 

  • Panel sterujący FC (w okapach z filtrami UV Combilux panel FC w standardzie).
  • System przeciwpożarowy okapów ANSUL.
  • Oświetlenie punktowe LED jako opcja zastępująca oświetlenie standardowe.
  • Ściany zewnętrzne okapu JLI mogą być lakierowane na dowolny kolor z palety RAL.
  • Ściany zewnętrzne okapu JLI mogą być wykonane ze szkła
  • Płyty maskujące przeznaczone do zabudowania przestrzeni pomiędzy górną krawędzią okapu, a sufitem.

Okapy wyciągowo-nawiewne typu kondensacyjnego.

Okapy wyciągowo-nawiewne typu JSKI przeznaczone są do stosowania w miejscach dużej emisji pary wodnej, np. nad zmywarkami. Kondensat pary wodnej jest oddzielany na ukośnych przegrodach wewnętrznych okapów. Okapy posiadają efektywne nawiewniki wyporowe świeżego powietrza do strefy pracy.

Funkcje okapu JSKI

  1. Wlot powietrza nawiewanego z centrali wentylacyjnej lub wentylatora nawiewu do komory ciśnieniowej okapu odbywa się poprzez króciec wlotowy. Powietrze kierowane jest z tej komory do nawiewników.
  2. Nawiewnik okapu nawiewa świeże powietrze do strefy kuchni. W dolnej części nawiewnika znajdują się dysze obrotowe przeznaczone do indywidualnego ustawienia i manualnej regulacji kierunku wypływu powietrza.
  3. Ciepło i para unoszone są ruchem konwekcyjnym do wnętrza okapu.
  4. Produkty kondensacji osadzają się na ukośnych płytach ociekowych okapu, które posiadają rynienki w dolnej części płyty. Spływający po płytach kondensat wysycha.
  5. Wyciąg powietrza po odprowadzeniu kondensatu odbywa się poprzez króciec wylotowy.

Budowa okapu JSKI

  1. Obudowa zewnętrzna okapu.
  2. Króćce przyłączeniowe wlotu powietrza nawiewu, za którymi znajdują się przepustnice/tłumiki typu INNO
  3. Oświetlenie
  4. Przegroda na skropliny wraz z króćcem służącym do pomiaru ilości przepływu powietrza wyciąganego.
  5. Króciec przyłączeniowy powietrza wyciąganego z przepustnicą regulacyjną umieszczoną przed króćcem wylotowym.
  6. Dysze obrotowe w nawiewniku do regulacji kierunku nawiewu bezpośredniego.
  7. Nawiewnik świeżego powietrza do kuchni.
  8. Wspornik konstrukcji obudowy okapu.

Wyposażenie standardowe

Nawiewniki świeżego powietrza wraz z regulacją kierunku wypływu i dyszami obrotowymi,

Przegrody na skropliny.

Obudowa zewnętrzna wraz z króćcami przyłączeniowymi powietrza wyciąganego z okapu oraz nawiewanego z okapu do strefy pracy w kuchni.

Specjalistyczne tłumiki akustyczne spełniające również rolę przepustnic regulacji ilości powietrza nawiewanego.

Wyposażenie dodatkowe

  • ściany zewnętrzne okapu JSKI mogą być lakierowane na dowolny kolor z palety RAL.
  • płyty maskujące przeznaczone do zabudowania przestrzeni pomiędzy górną krawędzią okapu a sufitem.

Okapy wyciągowe typu kondensacyjnego.
Okapy wyciągowy typu JKI przeznaczone są do stosowania w miejscach dużej emisji pary wodnej, np. nad zmywarkami. Kondensat pary wodnej jest oddzielany na ukośnych przegrodach wewnętrznych okapów.

Funkcje okapu JKI

  1. Ciepło i para unoszone są ruchem konwekcyjnym do wnętrza okapu.
  2. Produkty kondensacji osadzają się na ukośnych płytach ociekowych okapu, które posiadają rynienki w dolnej części płyt. Spływający po płytach kondensat wysycha.
  3. Wyciąg powietrza po odprowadzeniu kondensatu odbywa się poprzez króciec wylotowy.

Budowa okapu JKI

  1. Obudowa zewnętrzna okapu.
  2. Oświetlenie.
  3. Przegrody na skropliny wraz z króćcem służącym do pomiaru wielkości strumienia powietrza wyciąganego.
  4. Króciec przyłączeniowy powietrza wyciąganego z przepustnicą regulacyjną umieszczoną przed króćcem wylotowym.
  5. Wspornik konstrukcji obudowy okapu.

Wyposażenie standardowe

  • Przegrody na skropliny
  • Obudowa zewnętrzna wraz z króćcami przyłączeniowymi powietrza wyciąganego z okapu
  • Wygodne oświetlenie

Wyposażenie dodatkowe

  • ściany zewnętrzne okapu JSKI mogą być lakierowane na dowolny kolor z palety RAL.
  • płyty maskujące przeznaczone do zabudowania przestrzeni pomiędzy górną krawędzią okapu a sufitem.

Okapy wyciągowo – nawiewne z mgłą wodną
Okapy wyciągowo – nawiewne z mgłą wodną typu JSVI-MG przeznaczone są do stosowania nad urządzeniami gastronomicznymi opalanymi paliwem stałym jak grille lub piece na węgiel.

Funkcje okapu JSVI-MG

Metoda fi ltracji w okapach JSVI-MG oparta jest na najprostszej i najbardziej efektywnej substancji występującej w naturze jaką jest woda. Specjalnie zaprojektowane dysze tworzą kurtynę z mgły wodnej wewnątrz okapu na całej jego długości. Kurtyna ta stanowi barierę dla cząsteczek sadzy, tłuszczów i innych zanieczyszczeń powstających w procesie grillowania. Część cząsteczek zanieczyszczeń zostaje natychmiast odseparowana ze strumienia wywiewanego powietrza, natomiast pozostałe zostają wychwycone na filtrze JMC.

Filtr JMC

Filtr JMC to opracowany z myślą o okapie JSVI-MG filtr tłuszczowy cyklonowy, który oparty jest na zasadzie działania cyklonu.
Cząsteczki tłuszczów oraz zwilżonej sadzy i sadzy z tłuszczem są usuwane podczas przepływu powietrza równolegle do wewnętrznych ścian filtra, ruchem obrotowym. Odseparowane cząsteczki sadzy i tłuszczów z wywiewanego powietrza spływają razem z wodą do rynny zbiorczej, z której zostają odprowadzone do kanalizacji. Filtr JMC pełni również funkcję odkraplacza, zatrzymując cząsteczki wody, zapobiegając nadmiernemu wzrostowi wilgotności na wywiewie z okapu.

Wyposażenie standardowe

Okap standardowo oferowany jest jako okap jednomodułowy przyścienny. Maksymalny wymiar okapu to 3 000 mm x 1 800 xx (LxS). W przypadku konieczności zastosowania większego wymiaru lub okapu wyspowego, rozwiązanie takie będzie wymagało zastosowania dwóch modułów okapów.

  • Okap standardowo wyposażony jest w system automatycznego uruchamiania instalacji mgły wodnej.
  • Okap standardowo wyposażony jest w zintegrowane oświetlenie LED.

Powiązane artykuły

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

    

Oferta

Nasze marki

Doradztwo

Serwis