SYSTEMY ODCIĄGU MIEJSCOWEGO
Systemy odciągu miejscowego Power Hood są projektowane i konstruowane z myślą o współczesnej, profesjonalnej gastronomii, potrzebującej zaawansowanych rozwiązań. Sprawdzą się w obsłudze otwartych stanowisk kuchennych. Power Hood w równym stopniu zda egzamin w przestrzeniach na których skumulowano wiele urządzeń o małej lub średniej mocy. W obu przypadkach Power Hood działa wyjątkowo efektywnie, wyłapując zanieczyszczenia i separując tłuszcz z wywiewanego powietrza. To wynik przemyślanego systemu filtracji, występujących w aż trzech wariantach do wyboru – dwustopniowego filtra cyklonowego, filtra TurboSwing, filtra UV Turbo. Systemy odciągu miejscowego Power Hood to urządzenia dla nawet najbardziej wymagających przedstawicieli nowoczesnej, profesjonalnej gastronomii.
Poznaj systemy Power Hood
System odciągu miejscowego Power Hood zajmuje ważne miejsce wśród naszych rozwiązań wentylacyjnych. Te wysokoefektywne urządzenia wyróżniają się niezwykle wysoką separacją tłuszczu z wywiewanego powietrza. W zależności od potrzeb, mogą zostać dostosowane do Waszych wymogów. Jesteśmy w stanie wyposażyć je w jeden z trzech unikalnych typów filtrów tłuszczu, różną liczbę tub wyciągowych, które mogą być różnej długości.
Cechy produktu
Dlaczego warto wyposażyć profesjonalną kuchnię w system odciągu miejscowego Power Hood?
- System został zaprojektowany i skonstruowany do otwartych przestrzeni kuchni wielkogabarytowych i rozwiązań architektonicznych, w których skumulowano urządzenia o małej i średniej mocy (małe grille, płyty grzejne, woki).
- Power Hood cechuje się niezwykle wysoką separacją tłuszczu z wywiewanego powietrza. To efekt zastosowania wyjątkowo sprawnych filtrów tłuszczowych.
- System można wyposażyć w jeden z trzech typów filtrów tłuszczowych – filtr cyklonowy z filtrem siarkowym, filtr TurboSwing lub filtr UV Turbo.
- Oferujemy dwa standardowe typy rozwiązań konstrukcyjnych Power Hood – z jedną lub dwoma tubami, występującymi w różnych wariantach długości.
- Power Hood wyposażono w króćce umożliwiające pomiar ilości przepływającego powietrza.
- Oferujemy instalację różnych wariantów oświetlenia.
- Gwarantujemy zachowanie maksymalnego komfortu termicznego i akustycznego w trakcie użytkowania.
- Power Hood wyróżnia się minimalistycznym, estetycznym wyglądem.
- Power Hood jest prosty w instalacji, użytkowaniu i serwisowaniu.
Wyposażenie standardowe
Komora filtracyjno-wyciągowa Power Hood jest w całości wykonana ze stali nierdzewnej. Wyposażona w drzwiczki inspekcyjne umieszczone od strony kucharza. W komorze znajduje się krócieć wylotu powietrza o średnicy 250 mm lub dwa króćce, w wariancie podwójnego wyciągu.
Tuba wyciągowa o średnicy 150 mm jest wykonana ze stali nierdzewnej. Posiada aerodynamicznie wyprofilowany wlot zapewniający wydajny i bezszumowy zaciąg powietrza.
Płyta szklana została wykonana z bezodpryskowego, hartowanego szkła Optiwhite o grubości 12 mm. Aby zapewnić idealną widoczność szkło, z którego wykonano płytę jest idealnie przezroczyste.
Dwustopniowy filtr cyklonowy złożony z trzech kaset filtra cyklonowego oraz progresywnego filtra siatkowego. To pierwszy wariant filtracji dostępny w urządzeniach Power Hood.
Filtr TurboSwing to drugi dostępny wariant filtracji w Power Hood. Filtr TurboSwing to opatentowana konstrukcja. Dzięki szybkoobrotowej płycie perforowanej filtr wyróżnia się niezwykle wysokim stopniem separacji tłuszczu.
Filtr UV Turbo jest trzecim wariantem filtracji w Power Hood. Unikalna konstrukcja filtra tłuszczowego polega na umieszczeniu filtra TurboSwing w komorze z bezozonową lampą UV. Dodatkowo, filtr UV Turbo redukuje zapachy z wywiewanego powietrza.
Oferta
Nasze marki
Doradztwo
Serwis