Strona główna 5 Pakowarki próżniowe BOSS VAKUUM

PAKOWARKI PRÓŻNIOWE

Pakowarki próżniowe produkowane są od 1959 roku przez niemiecką firmę Helmut Boss Verpackungsmaschinen. Zakłady Boss Vakuum należą do wiodących producentów technologii pakowania. Obecnie, Boss Vakuum posiada 4 główne centra dystrybucji na terenie Niemiec oraz sieć dystrybucyjną w ponad 60 krajach. Produkty firmy reprezentują szeroką gamę urządzeń pakowania próżniowego. Klienci Boss Vakuum mogą polegać nie tylko na sprawdzonych, standardowych modelach urządzeń, ale też skorzystać z opcjonalnej konfiguracji, obejmującej dodatkowe techniczne usprawnienia. Wybierając rozwiązania Boss Vakuum stawiacie na najwyższą jakość wykończenia, doskonałe parametry techniczne i nowoczesny design urządzań. Boss Vakuum przywiązuje ogromną wagę do surowych wymogów higienicznych i wykorzystania najnowocześniejszej technologii w produkcji pakowarek próżniowych. W gamie oferowanych przez nas rozwiązań, znajdziecie urządzenia stołowe, wolnostojące oraz z reprezentujące linię Titan.

Modele urządzeń

Stołowe modele pakowarek próżniowych dedykowane są branży restauracyjnej o odpowiednich dla każdego użytkownika wydajnościach i wielkościach pakowanych produktów. Pakowarki próżniowe mogą zostać wyposażone w dwa różne panele sterowania: Z 2001S lub Z 3000. Z 2001 S jest odpowiednim panelem sterowania urządzenia dla każdego użytkownika, który posiada wszystkie niezbędne funkcje, takie jak: funkcja szybkiego wyłączania cyklu pakowania, funkcja marynowania produktów, funkcja wykrywania temperatury wrzenia płynów, funkcja rozgrzewania oleju w pompie, możliwość programowania i wiele innych. Natomiast panel Z 3000 dedykowany jest zdecydowanie bardziej wymagającym procesom produkcyjnym, posiada wszystkie funkcje podstawowe i wiele więcej, aby dostosować się do oczekiwań każdego użytkownika. Pakowarki próżniowe stołowe są również odpowiednie dla pakujących elektronikę, produkty zamykane w słoikach czy puszkach.
Pakowarki próżniowe wolnostojące dedykowane są do profesjonalnej gastronomii o większych wydajnościach, w których istotny jest czas i większe ilości pakowanych produktów. Pakowarki te sprawdzają się w średniej wielkości kuchniach cateringowych i produkcyjnych. Pakowarki wolnostojące posiadają kółka co ułatwia ich mobilność. Pakowarki próżniowe mogą zostać wyposażone w dwa różne panele sterowania; Z 2001S lub Z 3000. Z 2001 S jest odpowiednim panelem sterowania urządzenia dla każdego użytkownika, który posiada wszystkie niezbędne funkcje, takie jak: funkcja szybkiego wyłączania cyklu pakowania, funkcja marynowania produktów, funkcja wykrywania temperatury wrzenia płynów, funkcja rozgrzewania oleju w pompie, możliwość programowania i wiele innych. Natomiast panel Z 3000 dedykowany jest zdecydowanie bardziej wymagającym procesom produkcyjnym, posiada wszystkie funkcje podstawowe i wiele więcej, aby dostosować się do oczekiwań każdego użytkownika.
TITAN to największe pakowarki próżniowe w naszej ofercie. Dedykowane do przemysłu spożywczego i żywienia zbiorowego (duże kantyny, stołówki, szpitale). Modele 1- i 2-komorowe wyposażono w pompy o wydajności sięgającej 300 m3/h i listwy zgrzewające o długości nawet 1 m. Boss Vakuum szczególnie dla tego segmentu odbiorcy podchodzi bardzo indywidualnie i elastycznie przy doborze odpowiedniej pakowarki próżniowej. Wyposażone są w sterownik z panelem Z 3000 stworzony dla profesjonalistów z branży spożywczej i mięsnej. Wyposażony w programy dedykowane pakowaniu produktów spożywczych oraz produktów płynnych i wilgotnych. Szereg specjalnych funkcji zapewnia dostosowanie się do każdych wymagań użytkownika.

Dlaczego pakowanie próżniowe?

Większość bakterii odpowiedzialnych za psucie żywności to bakterie tlenowe. Proces pakowania próżniowego zabezpiecza żywność, odbierając szkodliwym bakteriom dostęp do środowiska (tlenu) niezbędnego do podtrzymania procesów metabolicznych i przetrwania.
Technologia pakowania próżniowego odpowiada na potrzebę zachowania bezwzględnego bezpieczeństwa sanitarnego w profesjonalnej gastronomii. Korzystając z pakowarek Boss Vakuum redukujecie zagrożenie ze strony szkodliwych bakterii i mikrobów. Chronicie zarówno żywność, jak i mających z nią kontakt, ludzi. Proces pakowania w próżni pozwala przechować żywność w optymalnych warunkach, bez ryzyka zepsucia lub skażenia czynnikami zewnętrznymi. Pakowarki próżniowe są podstawowym narzędziem bezpieczeństwa w każdej współczesnej kuchni.

Zalety pakowarek próżniowych

  • Bardzo szeroki asortyment.
  • Najlepszej jakości pompy wytwarzające próżnie – Busch.
  • Najszybsze i najwydajniejsze pompy w urządzeniach stołowych Becker o niespotykanej wydajności 40 m3/h.
  • Najwyższej jakości materiały użyte do produkcji.
  • Indywidualne wykonania na życzenia klientów.
  • Możliwość wybory dwóch paneli sterowania w zależności od zaawansowania potrzeb.
  • Intuicyjne sterowanie poprzez panele dotykowe.
  • Innowacyjne funkcje urządzenia np. marynowanie.

Oferta

Nasze marki

Doradztwo

Serwis