Steamery czyli piece parowo-ciśnieniowe to tradycyjna technologia gotowania wysokociśnieniowego w nowoczesnej odsłonie.
Potrawy gotowane są w hermetycznej komorze, w 3 trybach: z regulacją temperatury, w ciśnieniu 0.5 bara i temperaturze 110st.C oraz w bardzo dużym ciśnieniu 1 bara i temperaturze 120 st. C. Dzięki tym parametrom pracy to najszybsze i jedne z najwydajniejszych urządzeń do gotowania – surowe warzywa są gotowe w kilkadziesiąt sekund. Również walory smakowe i odżywcze potraw w przypadku tych urządzeń pozostają na najwyższym poziomie.
Znacznie krótszy czas gotowanie w porównaniu do innych metod
Mniejsze straty żywności, dzięki szybkiemu gotowaniu porcji „pod zamówienie”
Zachowany naturalny wygląd, smak i najwyższa jakość potraw
Gwarancja powtarzalnych efektów, bez względu na ilość porcji
Możliwość gotowania większości rodzajów żywności
W trosce o najwyższą jakość obsługi naszych klientów, każde województwo posiada dedykowanego opiekuna którego zadaniem jest doradztwo i wsparcie. Znajdź swojego opiekuna wybierając województwo z listy:
O Leven Group najlepiej świadczą nasze realizacje. Kompleksowe usługi dopasowane do potrzeb różnych klientów. Oferujemy systemy wentylacyjne i gastronomiczne dla najbardziej prestiżowych i dużych odbiorców, od portów lotniczych, przez uznane restauracje, po ekskluzywne hotele i sportowe areny. W oferowane przez nas produkty wyposażyliśmy już ponad 2500 obiektów w całej Polsce. Urządzenia i rozwiązania Leven Group są codziennym wsparciem pracowników kuchni i dobrze wywiązują się z swoich funkcji w różnego typu obiektach już od ponad piętnastu lat. Poznaj bliżej wybrane przykłady zastosowania naszych rozwiązań.
Format: PDF / Rozmiar: 3000 KB