Okap kondensacyjny JSKI to nowoczesne urządzenie wyciągowo-nawiewne, zaprojektowane do usuwania pary wodnej i poprawy jakości powietrza w kuchni.
Dzięki innowacyjnemu systemowi nawiewników świeżego powietrza oraz dyszom obrotowym umożliwiającym indywidualną regulację kierunku nawiewu, okap skutecznie usuwa wilgoć i wprowadza świeże powietrze do strefy pracy w kuchni. Wbudowany system kondensacji oddziela wilgoć od powietrza, a dodatkowe opcje, pozwalają na dostosowanie okapu do indywidualnych potrzeb i estetyki kuchni.
Skuteczność w usuwaniu pary wodnej – okap JSKI doskonale sprawdza się w miejscach o dużej emisji pary wodnej, takich jak przestrzeń nad zmywarką.
Wyciągowo-nawiewny system – łączy funkcje wyciągania zanieczyszczonego powietrza oraz nawiewania świeżego powietrza, co poprawia jakość powietrza w kuchni.
Dysze obrotowe z regulacją – umożliwiają indywidualną regulację kierunku nawiewu powietrza, co zapewnia elastyczność i komfort użytkowania.
Para wodna skrapla się na ukośnych przegrodach, co skutecznie oddziela kondensat od powietrza wyciąganego.
Wysokiej jakości materiały – obudowa okapu oraz większość jego części składowych wykonane są z trwałej stali nierdzewnej AISI 304, co zapewnia odporność na uszkodzenia i korozję.
Regulacja przepływu powietrza – króćce przyłączeniowe z przepustnicami i tłumikami umożliwiają precyzyjną kontrolę nad przepływem powietrza.
Łatwa konserwacja
W trosce o najwyższą jakość obsługi naszych klientów, każde województwo posiada dedykowanego opiekuna którego zadaniem jest doradztwo i wsparcie. Znajdź swojego opiekuna wybierając województwo z listy:
Wlot powietrza nawiewanego z centrali wentylacyjnej lub wentylatora nawiewu do komory ciśnieniowej okapu odbywa się poprzez króciec wlotowy. Powietrze kierowane jest z tej komory do nawiewników i do dysz formujących wiązki wspomagające.
Nawiewnik okapu nawiewa świeże powietrze do strefy kuchni. W dolnej części nawiewnika znajdują się dysze obrotowe przeznaczone do indywidualnego ustawienia i manualnej regulacji kierunku wypływu powietrza.
Zanieczyszczenia powstałe podczas termicznej obróbki żywności wciągane są do wnętrza okapu.
Dysze z komory ciśnieniowej formują strumień świeżego powietrza w postaci wiązek wspomagających, które indukcyjnie wspomagają skierowanie zanieczyszczeń i oparów do wnętrza okapu.
Cząsteczki tłuszczu są wytrącane w filtrach tłuszczowych. Następnie tłuszcz spływa do zbiornika pod filtrem typu JCE, JFF, UV Combilux, TurboSwing, UV Turbo (zdjęcie z prawej przedstawia filtr cyklonowo-cylindryczny). Konstrukcja zbiornika na tłuszcz zapobiega ewentualnemu cofaniu się tłuszczu do filtra.
Wyciąg powietrza, po oczyszczeniu w filtrach tłuszczowych, odbywa się poprzez króciec zwylotowy.
Obudowa zewnętrzna okapu.
Króćce przyłączeniowe wlotu powietrza nawiewu, za którymi znajdują się przepustnice/tłumiki typu INNO.
Oświetlenie.
Filtry tłuszczowe (różne typy: JCE, JFF, UV Combilux, TurboSwing, UV Turbo) wraz z króćcem służącym do pomiaru wielkości strumienia przepływu powietrza wyciąganego (zdjęcie z prawej przedstawia filtr cyklonowo-cylindryczny).
Komora ciśnieniowa z dyszami formującymi wiązki wspomagające wraz z króćcem służącym do pomiaru wielkości strumienia przepływu powietrza nawiewanego.
Króciec przyłączeniowy powietrza wyciąganego z przepustnicą regulacyjną umieszczoną przed króćcem wylotowym.
Dysze obrotowe w nawiewniku do regulacji kierunku nawiewu bezpośredniego.
Nawiewnik świeżego powietrza do kuchni.
Wspornik konstrukcji obudowy okapu.
Okapy Jeven wyróżniają się możliwością personalizacji. Dzięki temu dostosujecie je w 100% do swoich potrzeb. Oto dodatkowe funkcjonalności, w jakie można je doposażyć:
Panel sterujący FC (w okapach z filtrami UV Combilux panel FC w standardzie).
System przeciwpożarowy okapów ANSUL.
Oświetlenie punktowe LED jako opcja zastępująca oświetlenie standardowe.
Ściany zewnętrzne okapu JSI mogą być lakierowane na dowolny kolor z palety RAL.
Płyty maskujące przeznaczone do zabudowania przestrzeni pomiędzy górną krawędzią okapu, a sufitem.
O Leven Group najlepiej świadczą nasze realizacje. Kompleksowe usługi dopasowane do potrzeb różnych klientów. Oferujemy systemy wentylacyjne i gastronomiczne dla najbardziej prestiżowych i dużych odbiorców, od portów lotniczych, przez uznane restauracje, po ekskluzywne hotele i sportowe areny. W oferowane przez nas produkty wyposażyliśmy już ponad 2500 obiektów w całej Polsce. Urządzenia i rozwiązania Leven Group są codziennym wsparciem pracowników kuchni i dobrze wywiązują się z swoich funkcji w różnego typu obiektach już od ponad piętnastu lat. Poznaj bliżej wybrane przykłady zastosowania naszych rozwiązań.
Format: PDF / Rozmiar: 2000 KB