Okap kondensacyjny JSKI to efektywny okap wyciągowo-nawiewny, zaprojektowany do usuwania pary wodnej znad urządzeń gastronomicznych oraz zapewnienia właściwej jakości powietrza w kuchni.
Okap JSKI to okap typu kondensacyjnego z funkcją nawiewu powietrza do kuchni, okap skutecznie usuwa wilgoć i wprowadza świeże powietrze do strefy pracy w kuchni.
Skuteczność w usuwaniu pary wodnej – okap JSKI doskonale sprawdza się w miejscach o dużej emisji pary wodnej, takich jak przestrzeń nad zmywarką.
Wyciągowo-nawiewny system – łączy funkcje wyciągania zanieczyszczonego powietrza oraz nawiewania świeżego powietrza, co poprawia jakość powietrza w kuchni.
Dysze obrotowe nawiewników z regulacją – umożliwiają indywidualną regulację kierunku nawiewu powietrza, co zapewnia elastyczność i komfort użytkowania.
Para wodna skrapla się na ukośnych przegrodach, co skutecznie oddziela kondensat od powietrza wyciąganego.
Wysokiej jakości materiały – obudowa okapu oraz większość jego części składowych wykonane są z trwałej stali nierdzewnej AISI 304, co zapewnia odporność na uszkodzenia i korozję.
Regulacja przepływu powietrza – króćce nawiewu świeżego powietrza z przepustnicami i tłumikami umożliwiają precyzyjną kontrolę nad przepływem powietrza.
Łatwa konserwacja
W trosce o najwyższą jakość obsługi naszych klientów, każde województwo posiada dedykowanego opiekuna którego zadaniem jest doradztwo i wsparcie. Znajdź swojego opiekuna wybierając województwo z listy:
Wlot powietrza nawiewanego z centrali wentylacyjnej lub wentylatora nawiewu do komory ciśnieniowej okapu odbywa się poprzez króciec wlotowy. Powietrze kierowane jest z tej komory do nawiewników i do dysz formujących wiązki wspomagające.
Nawiewnik okapu nawiewa świeże powietrze do strefy kuchni. W dolnej części nawiewnika znajdują się dysze obrotowe przeznaczone do indywidualnego ustawienia i manualnej regulacji kierunku wypływu powietrza.
Zanieczyszczenia powstałe podczas termicznej obróbki żywności wciągane są do wnętrza okapu.
Dysze z komory ciśnieniowej formują strumień świeżego powietrza w postaci wiązek wspomagających, które indukcyjnie wspomagają skierowanie zanieczyszczeń i oparów do wnętrza okapu.
Wyciąg powietrza, po oczyszczeniu w filtrach tłuszczowych, odbywa się poprzez króciec zwylotowy.
Obudowa zewnętrzna okapu.
Króćce przyłączeniowe wlotu powietrza nawiewu, za którymi znajdują się przepustnice/tłumiki typu INNO.
Oświetlenie.
Przegroda na skropliny wraz z króćcem służącym do pomiaru ilości przepływu powietrza wyciągowego.
Króciec przyłączeniowy powietrza wyciąganego z przepustnicą regulacyjną umieszczoną przed króćcem wylotowym.
Dysze obrotowe w nawiewniku do regulacji kierunku nawiewu bezpośredniego.
Nawiewnik świeżego powietrza do kuchni.
Wspornik konstrukcji obudowy okapu.
Panel sterujący FC.
Oświetlenie punktowe LED jako opcja zastępująca oświetlenie standardowe.
Ściany zewnętrzne okapu JSI mogą być lakierowane na dowolny kolor z palety RAL.
Płyty maskujące przeznaczone do zabudowania przestrzeni pomiędzy górną krawędzią okapu, a sufitem.
O Leven Group najlepiej świadczą nasze realizacje. Kompleksowe usługi dopasowane do potrzeb różnych klientów. Oferujemy systemy wentylacyjne i gastronomiczne dla najbardziej prestiżowych i dużych odbiorców, od portów lotniczych, przez uznane restauracje, po ekskluzywne hotele i sportowe areny. W oferowane przez nas produkty wyposażyliśmy już ponad 2500 obiektów w całej Polsce. Urządzenia i rozwiązania Leven Group są codziennym wsparciem pracowników kuchni i dobrze wywiązują się z swoich funkcji w różnego typu obiektach już od ponad piętnastu lat. Poznaj bliżej wybrane przykłady zastosowania naszych rozwiązań.
Format: PDF / Rozmiar: 1,72 MB
Format: PDF / Rozmiar: 9,14 MB