Systemy filtracji Smoki - Leven
Strona główna 5 Systemy filtracji Smoki

SYSTEMY FILTRACJI SADZY

Wyspecjalizowane kuchnie wyposażone w piece oraz grille opalane drewnem lub węglem drzewnym nie mogą się obyć bez efektywnych systemów filtracji. Takich jak urządzenia marki Smoki. To uznane produkty dla profesjonalnej gastronomii filtrują cząsteczki sadzy i tłuszczu. W naszej ofercie znajdziecie dwa różne urządzenia tego producenta – Smoki Junior i Smoki Maxi Grill. Niezwykle efektywne, urządzenia Smoki wyróżniają się filtracją na poziomie nawet 95%. Ich zastosowanie pozwoli zasadniczo podnieść warunki i bezpieczeństwo pracy w Waszej kuchni. Montując w niej urządzenia Smoki eliminujecie problem zbyt wysokiej temperatury wywiewanego powietrza, Znacznie zredukujecie zapachy oraz spełniacie wymogi bezpieczeństwa przeciwpożarowego.

Modele systemów filtracji

Systemy filtracji sadzy z dymu wytwarzanego przez piece do pizzy opalane drewnem

To profesjonalny system filtracji dedykowany kuchniom wyposażonym w piece opalane drewnem, który eliminuje do 95% cząsteczek sadzy powstających w trakcie pracy. Smoki Junior pozwala spełnić surowe wymogi przeciwpożarowe, redukuje zapachy z wywiewanego powietrza oraz zapobiega zabrudzeniu kanałów dymowych.

Cechy produktu

Urządzenia Smoki Junior różnią się zakresem działania i przeznaczeniem. Oto ich konkretne funkcjonalności:

 

  • Zaprojektowane do filtracji sadzy z dymu / powietrza wywiewanego przez okap
  • Specjalistyczne dysze oczyszczają dym z sadzy na bazie cyrkulacji wody
  • Eliminuje do 95% cząsteczek sadzy powstających w piecach opalanych drewnem
  • Redukuje zapachy z wywiewanego powietrza
  • Zapobiega zabrudzeniu kanałów dymowych
  • Znacząco obniża ryzyko pożaru poprzez schłodzenie temperatury dymu
  • Nie zakłóca naturalnego ciągu kominowego
  • Możliwość wyposażenia w wentylator wspomagający naturalny ciąg
System filtracji sadzy i tłuszczu wytwarzanego przez grille opalane drewnem i węglem drzewnym

Kuchniom wyposażonym w grille opalane drewnem i węglem drzewnym dedykujemy systemy Smoki Maxi Grill. Eliminują do 95% cząsteczek sadzy i tłuszczu z wyciąganego powietrza, redukują zapachy i umożliwiają spełnienie surowych wymogów przeciwpożarowych. Ponadto, opcjonalnie mogą zostać wykonane w spersonalizowanej wersji o dowolnym wymiarze.

Cechy produktu

Urządzenia Smoki różnią się zakresem działania i przeznaczeniem. Oto ich konkretne funkcjonalności:

 

  • Zaprojektowane do filtracji sadzy i tłuszczów z powietrza wywiewanego przez okap
  • Specjalistyczne dysze oczyszczają dym z sadzy i tłuszczu na bazie cyrkulacji wody
  • Wyposażone w układ filtrów ze stali nierdzewnej dla dokładniejszej filtracji
  • Łatwy dostęp do filtrów, które można myć w zmywarce
  • Eliminuje do 95% cząsteczek sadzy i tłuszczu z wyciąganego powietrza
  • Wmontowany odkraplacz na wywiewie
  • Redukuje zapachy z wywiewanego powietrza
  • Zapobiega zabrudzeniu kanałów dymowych
  • Obniża temperaturę wywiewanego powietrza
  • Znacząco obniża ryzyko pożaru poprzez schłodzenie temperatury dymu
  • Może zostać podłączone do okapów o wydajności 7500 m3/h
  • Opcjonalne wykonanie jednostki na zamówienie o dowolnej wielkości

Oferta

Nasze marki

Doradztwo

Serwis