SYSTEMY FILTRACJI SADZY
Wyspecjalizowane kuchnie wyposażone w piece oraz grille opalane drewnem lub węglem drzewnym nie mogą się obyć bez efektywnych systemów filtracji. Takich jak urządzenia marki Smoki. To uznane produkty dla profesjonalnej gastronomii filtrują cząsteczki sadzy i tłuszczu. W naszej ofercie znajdziecie dwa różne urządzenia tego producenta – Smoki Junior i Smoki Maxi Grill. Niezwykle efektywne, urządzenia Smoki wyróżniają się filtracją na poziomie nawet 95%. Ich zastosowanie pozwoli zasadniczo podnieść warunki i bezpieczeństwo pracy w Waszej kuchni. Montując w niej urządzenia Smoki eliminujecie problem zbyt wysokiej temperatury wywiewanego powietrza, Znacznie zredukujecie zapachy oraz spełniacie wymogi bezpieczeństwa przeciwpożarowego.
Modele systemów filtracji
To profesjonalny system filtracji dedykowany kuchniom wyposażonym w piece opalane drewnem, który eliminuje do 95% cząsteczek sadzy powstających w trakcie pracy. Smoki Junior pozwala spełnić surowe wymogi przeciwpożarowe, redukuje zapachy z wywiewanego powietrza oraz zapobiega zabrudzeniu kanałów dymowych.
Cechy produktu
Urządzenia Smoki Junior różnią się zakresem działania i przeznaczeniem. Oto ich konkretne funkcjonalności:
- Zaprojektowane do filtracji sadzy z dymu / powietrza wywiewanego przez okap
- Specjalistyczne dysze oczyszczają dym z sadzy na bazie cyrkulacji wody
- Eliminuje do 95% cząsteczek sadzy powstających w piecach opalanych drewnem
- Redukuje zapachy z wywiewanego powietrza
- Zapobiega zabrudzeniu kanałów dymowych
- Znacząco obniża ryzyko pożaru poprzez schłodzenie temperatury dymu
- Nie zakłóca naturalnego ciągu kominowego
- Możliwość wyposażenia w wentylator wspomagający naturalny ciąg
Kuchniom wyposażonym w grille opalane drewnem i węglem drzewnym dedykujemy systemy Smoki Maxi Grill. Eliminują do 95% cząsteczek sadzy i tłuszczu z wyciąganego powietrza, redukują zapachy i umożliwiają spełnienie surowych wymogów przeciwpożarowych. Ponadto, opcjonalnie mogą zostać wykonane w spersonalizowanej wersji o dowolnym wymiarze.
Cechy produktu
Urządzenia Smoki różnią się zakresem działania i przeznaczeniem. Oto ich konkretne funkcjonalności:
- Zaprojektowane do filtracji sadzy i tłuszczów z powietrza wywiewanego przez okap
- Specjalistyczne dysze oczyszczają dym z sadzy i tłuszczu na bazie cyrkulacji wody
- Wyposażone w układ filtrów ze stali nierdzewnej dla dokładniejszej filtracji
- Łatwy dostęp do filtrów, które można myć w zmywarce
- Eliminuje do 95% cząsteczek sadzy i tłuszczu z wyciąganego powietrza
- Wmontowany odkraplacz na wywiewie
- Redukuje zapachy z wywiewanego powietrza
- Zapobiega zabrudzeniu kanałów dymowych
- Obniża temperaturę wywiewanego powietrza
- Znacząco obniża ryzyko pożaru poprzez schłodzenie temperatury dymu
- Może zostać podłączone do okapów o wydajności 7500 m3/h
- Opcjonalne wykonanie jednostki na zamówienie o dowolnej wielkości
Oferta
Nasze marki
Doradztwo
Serwis