Nasze produkty - Leven Group
Strona główna 5 Nasze produkty

Nasze produkty

Siłą Leven Group jest szeroka gama naszych rozwiązań dla profesjonalnych kuchni w zakresach wentylacji oraz gastronomi. Na profesjonalną kuchnię zawsze patrzyliśmy jak na system naczyń połączonych, złożony z szeregu powiązanych ze sobą elementów. Oferujemy kompleksowe rozwiązania nowoczesnego sprzętu wentylacyjnego i gastronomicznego. Urządzenia topowych producentów, razem tworzące wysokospecjalistyczną kuchnię dla profesjonalnej gastronomii. Poznajcie bliżej nasze produkty.

Dział Wentylacji

Dział Urządzeń Gastronomicznych

Okapy kuchenne

Skandynawskie okapy Jeven to produkty cenione zarówno na rynkach rodzimych, jak i w Polsce. Rozwiązania tej marki charakteryzują się wyjątkowo wysoką efektywnością filtracji powietrza, szeroką gamą wariantów funkcjonalnych oraz nowoczesnym, charakterystycznym designem. Okapy Jeven są wyposażone w unikalne, opatentowane systemy filtrów utrzymujących bardzo wysoki stopień separacji tłuszczu niezależnie od ilości powietrza przepływającego przez okap, przy jednoczesnej redukcji zapachów z wywiewanego powietrza.

Systemy przeciwpożarowe do okapów

Bezpieczne środowisko pracy w kuchni to jedna z podstaw sukcesu w branży gastronomicznej. Posiadamy w naszej ofercie dwa typy systemów przeciwpożarowych montowanych w okapach kuchennych Jeven: amerykański system ANSUL oraz niemiecki system FIRESPY Kitchen. Te niezwykle efektywne systemy stosujemy w okapach wyposażonych w filtry tłuszczowe.

Generator ozonu do redukcji zapachów i tłuszczu

Urządzenia AirMaid z technologią generowania ozonu weszły do produkcji już w 1996 roku. Generator ozonu AirMaid spełnia dwie funkcje. Redukuje skutecznie zapachy w wywiewanym powietrzu oraz pomaga zmniejszyć zanieczyszczenia kanałów cząstkami tłuszczu, które mogą znajdować się w wywiewanym powietrzu. Skuteczność redukcji zapachów i eliminacji cząsteczek tłuszczu dzięki użyciu urządzenia AirMaid jest bardzo wysoka.

Centrale wentylacyjne kuchenne

Efektywna kuchnia to ta, która korzysta również z swoich zasobów. Takim zasobem jest duża ilość energii cieplnej w powietrzu pomieszczenia kuchennego. Dlatego projektując wentylację kuchni należy stosować specjalistyczne centrale wentylacyjne z odzyskiem ciepła. Oferowane przez nas centrale wentylacyjne CookAir są właśnie takimi urządzeniami, które nadają się idealnie do tego celu. Centrale CookAir możemy wyposażyć w wszystkie niezbędne funkcje odpowiadające za właściwą obróbkę powietrza oraz kompletne systemy sterowania przystosowane do współpracy z okapami Jeven.

Systemy do filtracji sadzy

Wiele wyspecjalizowanych kuchni jest wyposażonych w piec albo grill opalany drewnem lub węglem drzewnym. W takim wypadku system filtracji sadzy staje się wręcz nieodzowny. Urządzenia Smoki Junior i Maxi Grill z naszej oferty spełnią to zadanie. Co więcej, nie tylko filtrują cząsteczki sadzy, ale też służą redukcji zapachów kuchni.

Systemy odciągu miejscowego

Trudno o wydajny system wentylacyjny bez systemu odciągu miejscowego. Urządzenia marki Power Hood cechują się niezwykle wysoką separacją tłuszczu z wywiewanego powietrza. W zależności od potrzeb naszych klientów, mogą zostać wyposażone w jeden z trzech unikalnych typów filtrów tłuszczu, różną liczbę tub wyciągowych o różnej długości.

Nawiewniki JRS / Wywiewniki JRE

Specjalistyczne nawiewniki JRS i wywiewniki JRE służą wentylacji wielkogabarytowych kuchni. Działają niezwykle efektywnie w przestrzeniach gastronomicznych, w których występują wysokie zyski ciepła. To rozwiązania odpowiednie dla kantyn, stołówek, dużych kuchni czy kuchni żywienia zbiorowego.

Przepustnice / tłumiki

INNO jest połączeniem przepustnicy regulującej ilość przepływającego powietrza z tłumikiem. To produkt przeznaczony do montażu w okrągłych kanałach spiro. INNO jest wykonany ze specjalnej trudnopalnej, plastycznej pianki poliuretanowej o wykazującej wysokie właściwości tłumiące.
Regulacja ilości przepływu powietrza odbywa przez otwieranie lub zamykanie owalnych otworów przelotowych w przepustnicy.

Urządzenia grzewcze

Mareno to włoski producent urządzeń grzewczych z ponad stuletnią historią innowacji. Leven Group jest ich wyłącznym dystrybutorem na polskim rynku. Obecnie Mareno to członek międzynarodowego koncernu Ali Group. Oferujemy Wam pięć różnych linii grzewczych tej marki, w tym m.in. trzony gazowe i elektryczne, trzony indukcyjne, frytownice, makaroniarki, woki, płyty grillowe do bezpośredniego smażenia.

Inteligentne kotły warzelne

Kotły warzelne Dieta Genier są projektowane i produkowane w zakładzie firmy Dietatec w Helsinkach. Kotły warzelne DIETA są jednymi z najbardziej zaawansowanych technologicznie urządzeń na rynku. W naszej ofercie znajdują się dwa typoszeregi kotłów warzelnych Genier Ace oraz Genier GO!.

Piece konwekcyjno-parowe
i patelnie multifunkcyjne

Hobart jest jednym z wiodących i najszybciej rozwijających się producentów urządzeń gastronomicznych na świecie. W naszej ofercie znajdziecie wysokoefektywne piece konwekcyjno-parowe, natryskowe i bojlerowe oraz patelnie multifunkcyjne Precipan  tego producenta. Wszystkie urządzenia Hobart wyposażono w czytelny system sterowania oraz szeroką gamę akcesoriów umożliwiających ich indywidualną konfigurację.

Pakowarki próżniowe

Pakowarki próżniowe niemieckiej marki Boss Vakuum charakteryzuje najwyższa jakość wykonania. To produkty o znakomitych parametrach technicznych, wykończone z troską o każdy detal i wyposażone w intuicyjne panele sterowania. Pakowarki Boss Vakuum oferujemy w szerokiej gamie modeli stołowych i wolnostojących spełniających surowe wymogi higieniczne.

Urządzenia chłodnicze

Profesjonalna kuchnia nie może istnieć bez urządzeń chłodniczych najwyższej klasy. Znajdziecie je w naszej ofercie dzięki uznanej włoskiej marce Polaris, członku Ali Group. Proponowane rozwiązania to nowoczesne technologie chłodnicze, takie jak szybkoschładzarki szokowe, szafy chłodnicze i mroźnicze, szafy cukierniczo-piekarnicze, szafy do garowania ciasta oraz stoły chłodnicze.

System obniżający koszty energii elektrycznej

Energooszczędność jest już regułą w nowoczesnej kuchni. Aby stała się codzienną praktyką, potrzebny jest efektywny system zarządzania i obniżenia kosztów energii. Taki jak, projektowany indywidualnie na potrzeby danej realizacji, system KES (Kitchen Energy Saver). Korzystanie z KES pozwala obniżyć koszty energii elektrycznej od 30% do 50%.