SYSTEMY PRZECIWPOŻAROWE DO OKAPÓW
Systemy przeciwpożarowe do okapów ANSUL R-102 oraz FIRESPY KITCHEN zagwarantują bezpieczeństwo w kuchni. Ponadto, zainstalowany w okapie kuchennym system pozwoli obniżyć wysokość składki ubezpieczeniowej. Oferowane przez nas systemy przeciwpożarowe do okapów szybko i efektywnie ugaszą pożar. Prawidłowo eksploatowane i konserwowane, systemy przeciwpożarowe pozostaną niezawodne przez długie lata. Systemy ANSUL R-102 i FIRESPY KITCHEN są montowane w procesie produkcji okapu. Zarówno system ANSUL R-102 jak i FIRESPY KITCHEN spełniają wymagania normy PN-EN 16282-7.
Poznaj nasze systemy przeciwpożarowe
System ANSUL R-102 od ponad 40 lat stanowi symbol niezawodności i skuteczności gaszenia pożarów w kuchniach gastronomicznych. Jest to system przeciwpożarowy stworzony aby szybko i efektywnie zlikwidować pożar pod okapem w kuchni. W przypadku zaistnienia ognia natryskuje środkiem gaszącym kluczowe elementy wyposażenia kuchni: urządzenia kuchenne, filtry okapu, wlotów kanałów wywiewnych z okapu. System przeciwpożarowy ANSUL R-102 to gwarancja bezpieczeństwa profesjonalnych kucharzy w środowisku ich codziennej pracy. System ANSUL R-102 jest stosowany w kuchniach gastronomicznych.
Cechy produktu
Czym szczególnym cechują się systemy przeciwpożarowe ANSUL R-102 i nasza oferta?
- Ochroną przeciwpożarową urządzeń umieszczonych pod okapem, samego okapu i wlotów do kanałów wywiewnych.
- Indywidualnym projektem systemu do każdego typu okapu.
- Fabrycznym montażem systemu podczas produkcji okapu.
- Automatycznym działaniem.
- Skutecznym środkiem gaśniczym.
- Bezpieczeństwem dla ludzi i urządzeń.
- Pracą nieszkodliwą dla środowiska.
- Niezawodnością.
- Bezobsługowym działaniem.
- Prostą obsługą.
- Możliwością rozbudowy systemu.
- Okresowymi przeglądami w serwisie Leven Group.
Wyposażenie standardowe
AUTOMAN – zespół uruchamiający, najważniejszy element systemu, po otrzymaniu sygnału z czujnika pożarowego lub ręcznego włącznika systemu uwalnia gaz nośny, co skutkuje dystrybucją czynnika gaśniczego do rur i dysz w okapie, AUTOMAN wysyła sygnał alarmowy do instalacji BMS/SSP w budynku oraz sygnał awaryjnego odłączenia urządzeń pod okapem.
Obszar chroniony zabezpieczany przez system ANSUL w przypadku pożaru – system ANSUL R-102 zawsze chroni urządzenia gastronomiczne pod okapem, przestrzeń́ za filtrami okapu oraz wlot do kanału wywiewnego.
Specjalistyczne dysze służące do dystrybucji środka gaśniczego – dobór i rozmieszczenie dysz są indywidualne dla każdego okapu co gwarantuje pewność właściwego działania oraz szybkie ugaszenie pożaru.
Czujniki pożaru zlokalizowane w okapie – w przypadku wykrycia pożaru przekazują sygnał poprzez linię detekcji do urządzenia AUTOMAN, co skutkuje uruchomieniem systemu ANSUL R-102.
Ręczny włącznik systemu – umożliwia personelowi kuchennemu manualne uruchomienie systemu ANSUL R-102.
System przeciwpożarowy do okapów FIRESPY KITCHEN niemieckiego producenta ProtecFire szybko i skutecznie zlikwiduje pożar. W przypadku zaistnienia ognia natryskuje środkiem gaszącym kluczowe elementy wyposażenia kuchni: urządzenia kuchenne, filtry okapu, wloty kanałów wywiewnych z okapu. System przeciwpożarowy FIRESPY KITCHEN to gwarancja bezpieczeństwa profesjonalnych kucharzy w środowisku ich codziennej pracy. System FIRESPY KITCHEN jest stosowany zarówno w kuchniach gastronomicznych, jak i w kuchniach przemysłowych.
Cechy produktu
Czym szczególnym cechują się systemy przeciwpożarowe FIRESPY KITCHEN i nasza oferta?
- Ochroną przeciwpożarową urządzeń umieszczonych pod okapem, samego okapu i wlotów do kanałów wywiewnych.
- Estetycznym wyglądem, wysokim montażem dysz – aż 1,83 m nad powierzchnią roboczą.
- W całości wykonaniem ze stali nierdzewnej.
- Indywidualnym projektem systemu do każdego typu okapu.
- Fabrycznym montażem systemu podczas produkcji okapu.
- Automatycznym działaniem.
- Skutecznym środkiem gaśniczym.
- Bezpieczeństwem dla ludzi i urządzeń.
- Pracą nieszkodliwą dla środowiska.
- Niezawodnością.
- Bezobsługowym działaniem.
- Prostą obsługą.
- Możliwością rozbudowy systemu.
- Okresowymi przeglądami w serwisie Leven Group.
Wyposażenie standardowe
Zespół uruchamiający (najważniejszy element systemu) po otrzymaniu sygnału z czujnika pożarowego lub ręcznego włącznika systemu uwalnia gaz nośny, co skutkuje dystrybucją czynnika gaśniczego do rur i dysz w okapie. Główny zespół uruchamiający, wysyła sygnał alarmowy do instalacji BMS/SSP w budynku oraz sygnał awaryjnego odłączenia urządzeń pod okapem.
Obszar chroniony zabezpieczany przez system FIRESPY KITCHEN w przypadku pożaru – system FIRESPY KITCHEN zawsze chroni urządzenia gastronomiczne pod okapem, przestrzeń́ za filtrami okapu oraz wlot do kanału wywiewnego.
Specjalistyczne dysze służące do dystrybucji środka gaśniczego – dobór i rozmieszczenie dysz są indywidualne dla każdego okapu co gwarantuje pewność właściwego działania oraz szybkie ugaszenie pożaru.
Czujniki pożaru zlokalizowane w okapie – w przypadku wykrycia pożaru przekazują sygnał poprzez linię detekcji do głównego zespołu uruchamiającego, co skutkuje uruchomieniem systemu FIRESPY KITCHEN.
Ręczny włącznik systemu – umożliwia personelowi kuchennemu manualne uruchomienie systemu FIRESPY KITCHEN.
Oferta
Nasze produkty
Doradztwo
Serwis